Aktivnosti z otroki v poletni vročini

Aktivnosti na prostem

Temperature so narasle, zunaj je vroče in prav nič nas ne vabi k aktivnostim na prostem.
Najboljše je, da svojo aktivnost izvajamo zjutraj, ko je prijetnih 23 stopinj, ali pozno zvečer, ko se zrak prav tako ohladi. Vsekakor pa vsi vemo, da imajo otroci ogromno energije in da včasih prav res ne moremo čakati, da bo ura osem zvečer.

Kaj toraj lahko počemo zunaj?

Gozd
Odpravimo se v gozd, kjer so temperature zmernejše. Hodimo počasi in opazujmo naravo, predstavimo otroku rastline, živali. V gozdu lahko tudi razprostremo piknik odejo in beremo otroške knjige, se igramo različne namizne igre…
Ne pozabimo na zaščito proti klopom.

Gozd
Gozd nudi prijetno ohladitev.

Voda
Odpravimo se k vodi. Lahko v naravi, lahko se odpravimo na bazen ali pa si ga postavimo kar na vrtu. Voda nas bo lepo ohladila.
Vendar vedno poiščimo primerno senco (drevesa, senčniki) za nas in naše otroke.
Če imamo to srečo, da imamo vrt z drevesi, lahko postavimo lavor ali manjši bazen z vodo tudi na vrtu.
Tudi če smo v senci pa ne pozabimo na zaščito naše kože.

Vsekakor pa katerokoli aktivnost izvajate ne pozabite piti zadostno količino vode!

Prav tako pa je pomembno, da se izogibamo težki in mastni hrani. Za malico si omislimo lubenico ali melono, osvežilen in hranilen pa je tudi tekoči jogurt.

Otroku pa tudi lahko predstavimo aktivnosti, ki se izvajajo noter in bodo zanj zagotovo zanimive:

  • obiščite otroško igralnico (te so navadno prijetno ohlajene in ponujajo zanimive otroške igrače)
  • obiščite knjižnice (te imajo svoje programe namenjene otrokom)
  • pojdite v kino (na otroško matinejo ali popoldansko risanko)

Popestrimo partnerski odnos

Srečen par

 

Popestritev parnerskega odnosa vedno v odnos prinese svežino, povezanost in zaupanje, saj morata oba s partnerjem sodelovati, se povezovati in iz izkušnje potegniti skupno dogodivščino.

Največkrat se zadeve ohladijo v spalnici, saj smo za odnos prevečkrat utrujeni ali smo pod stresom, je prevroče ali prehladno, včasih pa nas enostavno pestijo fizične težave.

Ena izmed takšnih težav je zaradi različnih notranjih in zunanjih dejavnikov tudi pomanjkanje libida in lahko s tem povezane težje ejakulacije in doseganje spolnega odnosa, ki bi zadovoljil oba partnerja.

Kako popestriti odnos?
Tako kot si vzamemo čas za počitnice, si ga moramo vzeti tudi za našega partnerja. Vzamita si dan na off, otroci naj bodo v vrtcu, vi dva pa spustita rolete na oknih ter se prepustita drug drugemu.

Že zvečer skočita pod tuš, se udobno, a hkrati privlačno oblečita ter pričnita naslednji dan z zajtrkom z zavezanimi očmi.
Afrodizijak, kot so jagode velikokrat dvigne spolno slo, veliko parov pa se poslužuje tudi čudežnega gela z okusom jagode.

Kako deluje jagodni gel?
Imenujemo ga tudi Oral Jelly. Gel enostavno moški zaužije skupaj z lahkim in erotičnim zajtrkom in že bo pripravljen na posteljne podvige. Gel prične delovati približno po 15 minutah.
Z zaužitjem gela se vam bo dvignil libilo, povečala se bo spolna moč, prav tako pa dolžina samega spolnega odnosa, saj gel zavira prehitri izliv, povzroča močno erekcijo in podaljšuje orgazem. In še naraven je!

Jagode
Jagode so naravni afrodizijak, prav tako kot Oral Jally z okusom jagode.


Kosilo

Ko bosta tako dobro zadovoljena, si pripravita lahkotno kosilo. Po kosilu skupaj berita, si oglejta najljubšo nadaljevanko, potem pa en dva tri pod tuš.
Pod tušem se zmasirajta in ker jagodni gel deluje do 4 ure, bo vaš moški tudi tokrat pripravljen na izjemen podvig.
Pa ne pozabita uporabiti lubrikanta, saj voda umije tudi vse naravne sokove.

Tako, po izjemnem dnevu, še hitro po otroke v vrtec, zvečer pa sladke sanje.

Kako ohladimo stanovanje v poletni vročini

Prezračimo stanovanje

Vsako poletje doživimo vročinski val, včasih tudi vročinske valove. Veliko nas ni pristašov klime, pa vendar bi želeli naše stanovanje ohraniti malenkost manj vroče kot je zunaj.

Z leti so se sledeče metode izkazale kot najboljše:

1. Jejmo zunaj
Pa to ne pomeni, da jejmo dejansko zunaj na vročini, temveč jejmo v službi ali pa si kosilo za naslednji dan pripravimo zvečer. Tako nam ne bo potrebno kuhati popoldan in še dodatno segrevati stanovanja.
Čeprav za tako vroče poletne dni niti ne rabimo kuhati, saj so lahkotne in sveže solate popolnoma dovolj.

2. Večerno zračenje
Zvečer, preden se vležemo v posteljo, dvignimo rolete in odprimo na stežaj vsa okna ter vrata. Tako bomo naredili čez noč prehih v stanovanju, ta pa se bo vsaj za kakšno stopinjo ali dve ohladil.
Pa ne pozabite na sprej, tekočino…proti komarjem.

3. Jutranja tema
Zjutraj ko ustanemo in preden se odpravimo v službo, zaprimo okna in spustimo rolete čisto do konca, da bo v stanovanju tema.
V kolikor imate žival, pustite eno okno brez spuščene rolete, tako, da ima vaš hišni ljubljenec svetlobo.

4. Rjuhe
Če smo čez vikend doma in potrebujemo svetlobo, obesimo na okna mokre rjuhe. S tem imate lahko okno tudi malce odprto, saj bo mrzla tekočina hladila zrak.

5. Ventilator
Velikorat je problem pri tem, da se stanovanje nikakor noče shladiti, saj se zrak ne meša dobro ali se sploh ne. Omislimo si ventilator, ki bo pomagal pri mešanju zraka, pa še prijetno bo pihljal.

Preveč paradižnika?

Paradiznik

Deževno vreme
Letos so vse rastline, zaradi bolj ko ne deževnega vremena, bogato obrodile.
Vendar nam je dež prinesel tudi nevšečnosti, kot je črna plesen, ki se pojavi na paradižniku ob preveliki vlagi.
Če ste paradižnik zaščitili – mu naredili streho, da ni toliko deževalo po njem ali ga pošpricali s primernim pripravkom – sedaj že lahko žanjete rdeče, zelene, rumene…plodove

Paradižnik
Paradižnik je vsestransko uporaben plod.


Mezga

Mezgo lahko naredimo iz vseh vrst paradižnikov. Nekatere nam bodo sicer dale več tekočine, druge manj.
Paradižnik enostavno narežemo na kocke, ga damo v veliki lonec in ga vremo dokler skoraj sam ne razpade (cca. 1:30 do 2:00 uri).
Potem mezgo, ki smo jo dobili precedimo čez cedilko v drug lonec. Tako se bomo znebili semen in paradižnikove lupine.
Mezgo ponovno postavimo na ogenj, jo solimo ter ji po želji dodamo začimbe. Nikoli je ne sladkamo, saj če jo bomo dovolj časa vreli, bo paradižnik sam postal sladek. Takšno mezgo sedaj vremo počasi vsaj še 1 uro, najbolje pa 2.

Sušenje paradižnika
Za sušenje paradižnika potrebujemo majhen podolgovat ali lahko tudi češnjev paradižnik. Prerežemo ga po dolgem na četrtinke (polovičke na pol po dolgem) ter ga posolimo z grobo soljo.
paradižnik postavimo na rešetke, ga pokrijemo z gosto mrežo (zaradi mrčesa) ter ga postavimo na direktno sonce. Paradižnik zvečer pokrijemo z bombažno krpo in ga zjutraj, ko sonce vzide odkrijemo.
Postopek ponavljamo dokler se paradižnik skoraj ne posuši (toraj vsaj 7 do 10 dni). Potem ga takšnega damo v kozarčke, mu dodamo česen in rožmarin ter ga zalijemo z oljčnim oljem.

Sušenje paradižnika na soncu
Poteka dlje časa, a je izdelek mnogo boljši kot, če bi paradižnik sušili v pečici.
Posušen paradižnik
Sušeni paradižniki so vsestransko uporabni in so prava poslastnica.

 

 

 

 

 

 

Iz paradižnika pa lahko pripravimo še juho, solato, rdečo salso za burskete, lahko ga spečemo na žaru, ga napolnimo kot filane paprike…